Ylivieskan seutukunta

Ylivieskan seutukunta on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva, kuuden elinvoimaisen kunnan muodostama alue.

Yhdistyksen tehtävänä on yhdessä jäsenkuntiensa kanssa edistää kuntien välistä yhteistyötä. Seutukunta parantaa alueen yritystoiminnan ja työllistämisen edellytyksiä hanketoiminnan avulla, sekä tuo esille alueen saavutettavuutta ja tunnettuutta.  Seudulliset hankkeet aktivoivat samalla toimijoiden välistä yhteistyötä.​

Ylivieskan seutukunta

Act Now/Regional Workshop 3/Suomen osion loppuseminaari

Centria, Ylivieskan seutukuntayhdistys järjestävät Act Now/(kuvaus alla) projektin Suomen osion loppuseminaarin ja hankkeen regional workshop 3: Aika: Perjantaina 6.11. klo 9 – 12.30 Paikka: Sievin kunnantalo ja Teams -kokous (hybridimalli) Alla ohjelma ja kuvaus hankkeesta. Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä Sievin kunnantalolla tai on-line/Teams -kokous. Ilmoittautumiset e-mailiin vastaamalla (timo.kiema@ysk.fi) viimeistään ma 2.11. : • Ilmoita tuletko paikan päälle (tarjoilun kannalta/Covid 19 järjestelyt) • Tai osallistutko etänä Lähetämme Teams -linkin niille, jotka osallistuvat etänä ja tarvittavia ohjeita paikan päälle tulijoille/Covid -19 tilanteen suhteen. Klo 9.00 – 9.20 Tervetuloa Sievi pilottina kokemukset projektista/Jarkko Kivioja/Sievin kunta Projektin ”tiekartta”/Anne-Riikka Rautio/Centria Klo 9.20 – 10.30 Energiatehokkuusinvestoinnit hankkeessa ja tulevaisuus Julkinen/yksityinen yhteistyö/Sievin Case/EMS /Mikko Himanka/Centria Kommenttipuheenvuoro/Ari Huhtala/Schneider Electric Mitä trendejä/ideoita on tulevaisuudessa? /Simo Mäenpää/Centria Keskustelua/näkemyksiä osallistujilta Klo 10.30 – 11.00 Energiatehokkuustyöryhmän perustaminen ja Energiantehokkuuden toimintasuunnitelma hahmottelu – Act Now hankkeen silmin. Prosessi energiatehokkuuden kehittämiseen = > mitä osia tarvitaan ja miten prosessia hallitaan?/Anne-Riikka Rautio/Centria Keskustelua/näkemyksiä osallistujilta Klo 11.00 – 12.30 Pohjois-Pohjanmaan ilmastotyö/tiekartta/Ritva Isomäki/Pohjois-Pohjanmaan liitto Keskustelu maakunnan eteläosan ”regional LEEG -toiminnasta”? Käydään loppukeskustelua/johtopäätöksiä/Timo Kiema/Ylivieskan seutukuntayhdistys Act Now lyhyesti: Rakennusten energiatehokkuudessa paikallisilla julkisilla toimijoilla on keskeinen rooli, koska he vastaavat investoinneista energiatehokkuuteen omissa kiinteistöissään. Kansalaisia lähellä olevina toimijoina he näyttävät esimerkkiä ja aktivoivat alan liiketoimintaa omilla investoinneillaan. Hankkeeseen osallistuu kuntia/kuntaomisteisia kehitys- ja julkisia tutkimus- ja kehitysorganisaatioita Itämeren Interreg -alueelta Puolasta, Saksasta, Ruotsista, Tanskasta, Suomesta (Centria ammattikorkeakoulu Ylivieskan yksikkö ja Ylivieskan seutukuntayhdistys), Latviasta ja liitännäisparterina Venäjältä. Act Now –projektin keskeinen tavoite on näyttää, kuinka paikalliset kestävän energiankäytön toimintasuunnitelmat (SEAP) voidaan muuttaa todellisiksi energiansäästöiksi rakennuksissa. Projektissa esitellään ICT-pohjaisia energiankulutuksen seuranta- ja hallintatyökaluja. Tarkempi ymmärrys rakennusten energian kulutuksesta auttaa tunnistamaan helpoimmat parannuskohteet ja suunnittelemaan tarvittavat investoinnit. Henkilöstöä koulutetaan energianhallinnassa, investointisuunnittelussa ja kommunikoinnissa sijoittajien ja rakennusten käyttäjien kanssa.

Lue lisää

Energiaosaamista kasvatetaan kunnissa

Act Now! –energiahankkeen toimijat kokoontuivat Kalajoella perjantaina. Centria on asiantuntijapartnerina Ylivieskan seutukuntayhdistyksen hallinnoimassa alueellisessa ja samalla kansainvälisessä energiahankkeessa. Tavoitteena on energiaosaamisen ja energiatehokkuuden kasvattaminen kunnissa.

Lue lisää

Kulttuurikyselyn tulokset

Kulttuurikyselyn tuloksilla kulttuuria kehittämään Ylivieskan seudulla ja Kärsämäellä toteutettava Kulttuuristartti-hanke julkaisee kulttuurikyselyn tulokset. Kulttuurikyselyyn vastasi yhteensä 248 henkilöä.

Lue lisää

Seudullisen edunvalvonnan merkitys kasvaa

Ylivieskan seutukunnan edunvalvonnassa painottuivat viime vuonna alueelliset koulutuskysymykset sekä sote- ja maakuntauudistus. Pohjois-Pohjanmaan eteläosan neljä seutukuntaa käynnistivät selvitystyön yhteisen edunvalvonnan tehostamiseksi.

Lue lisää

Act Now/Regional Workshop 3/Suomen osion loppuseminaari

Lataa

Ylivieskan seutukuntayhdistyksen loppuselvityssuunnitelma

Lataa

Toimintakertomus 2019

Lataa

Kulttuurikyselyn tulokset Ylivieskan seutu

Lataa

Seutuvaltuuston pöytäkirja 15.6.2020

Lataa

Seutuhallitus, pöytäkirja 4.6.2020

Lataa

Seutuhallitus, pöytäkirja, 17.1.2020

Lataa

Seutuvaltuuston pöytäkirja 19.11.2019

Lataa
Ylivieskan Seutukunta sosiaalisessa mediassa
Donetti