Ylivieskan seutukunta

Ylivieskan seutukunta on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva, kuuden elinvoimaisen kunnan muodostama alue.

Yhdistyksen tehtävänä on yhdessä jäsenkuntiensa kanssa edistää kuntien välistä yhteistyötä. Seutukunta parantaa alueen yritystoiminnan ja työllistämisen edellytyksiä hanketoiminnan avulla, sekä tuo esille alueen saavutettavuutta ja tunnettuutta.  Seudulliset hankkeet aktivoivat samalla toimijoiden välistä yhteistyötä.​

Ylivieskan seutukunta

Seutuhallitus kokoontui

Ylivieskan seutukunnan seutuhallitus kokoontui 22.11. Työvoiman saatavuus, II-asteen koulutuksen Jedun ja korkeakoulutuksen osalta Ylivieskan Centrian ja Oulun ammattikorkeakoulun Oulaisten yksikön roolit alueella nousivat keskeiseksi asiaksi ja samalla synnyttivät laajaa keskustelua. Yrityksistä saadun palautteen mukaan siirtyminen monimuotototeutukseen ja koulutusresurssien vähentyminen Ylivieskan Centriassa on johtanut siihen, ettei työharjoittelijoita ja näin uutta osaavaa työvoimaa Centriasta saada enää yrityksiin. Työharjoittelu ja koulutusajan aikana tapahtuva oppilaitosyhteistyö on yksi keskeinen tekijä yritysten uuden työvoiman saamiseen. Hyviä esimerkkejä yrityksillä on yhteistyöstä oppilaitosten kanssa, mutta nyt elinkeinoelämän korkeasuhdanteeseen osunut koulutuksen reformi niin korkea- kuin II-asteen koulutuksessa ja rajut muutokset oppilaitosten opetuksessa huolestuttavat yrityksiä ja kuntapäättäjiä alueella.

Lue lisää

Act Now! -hanke toimii Ylivieskan seudulla

Tule mukaan hyödyntämään Euroopan suurinta energiaresurssia, joka syntyy kerros- ja rivitalojen energiansäästöstä! Paikallisilla julkisilla toimijoilla on tässä keskeinen rooli, koska he vastaavat investoinneista energiatehokkuuteen omissa kiinteistöissään. Kansalaisia lähellä olevina toimijoina he näyttävät esimerkkiä ja aktivoivat alan liiketoimintaa omilla investoinneillaan. Tällä hetkellä tämä potentiaali on jäänyt osin hyödyntämättä. Kyky määritellä ja toimeenpanna energiatehokkuusratkaisuja ja niiden rahoitusta ei olekaan tilanteen tarvitsemalla tasolla. Hankkeeseen osallistuu kuntia/kuntaomisteisia kehitys- ja julkisia tutkimus- ja kehitysorganisaatioita Itämeren Interreg -alueelta Puolasta, Saksasta, Ruotsista, Tanskasta, Suomesta (Centria ammattikorkeakoulu Ylivieskan yksikkö ja Ylivieskan seutukuntayhdistys), Latviasta ja liitännäisparterina Venäjältä.

Lue lisää

Kulttuurikyselyn tulokset

Kulttuurikyselyn tuloksilla kulttuuria kehittämään Ylivieskan seudulla ja Kärsämäellä toteutettava Kulttuuristartti-hanke julkaisee kulttuurikyselyn tulokset. Kulttuurikyselyyn vastasi yhteensä 248 henkilöä.

Lue lisää

Kulttuuristartti - Luovien kokeilujen kautta osallistujaksi

Kulttuuristartti-hanke käynnistyi Hanke osallistaa kulttuuripalveluiden ei-kävijät

Lue lisää

Kulttuurikyselyn tulokset Ylivieskan seutu

Lataa

Kulttuurikyselyn tulokset Kärsämäki

Lataa

Kulttuurikyselyn tulokset diagrammi, Mistä saat tietoa?

Lataa

Oulu South Crea RAPORTTI

Lataa

Pöytäkirja 23.5.2019

Lataa

Seutuvaltuuston esityslista 4.6.2019

Lataa

Esityslista 23.5.2019

Lataa

Pöytäkirja 4.4.2019

Lataa
Ylivieskan Seutukunta sosiaalisessa mediassa
Ylivieskan Seutukunta
Photos from Ylivieskan Seutukunta's post Ylivieskan seutukunnan kuntien edustajat laajennetussa seutuvaltuuston tulevaisuuspajassa 1 pohtivat, mitkä ovat tärkeimpiä toimenpiteitä työryhmien tuotoksista. Toinen paja järjestetään syksyllä, jolloin pohditaan resursseja ja toteutusta.
Ylivieskan Seutukunta
My Way -hanke Pieni hyvinvoinnin ja työnhaun kirjanen on nyt valmis! Kirjasen tavoitteena on herätellä, oivalluttaa ja innostaa uudesta työstä unelmoivia – vahvistaa minäkuvaa ja rohkaista oman elämän johtajuuteen. Kirjanen sisältää ajatuksia ja näkökulmia kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Voimalauseet ja vinkit on koottu My ...
Ylivieskan Seutukunta
My Way -hanke Hei! Jos työnhaku on ajankohtaista ja tarvitset tuoreen hyvän valokuvan itsestäsi, nyt se onnistuu Centria-ammattikorkeakoululla järjestettävässä CV-valokuvauksessa maanantaina 4.2.2019. Aamupäivä on varattu Centrian opiskelijaryhmille, klo 11.30-12.30 on aikoja vapaana 15 nopeimmalle. Laita sähköpostia Päiville paivi.jaakola@ysk.fi tai soita 044 012 1973.
...
Ylivieskan Seutukunta
Hallitus haluaa taiteen mukaan sote-palveluihin - Kuntalehti Ylivieskan seutukunnan Kulttuuristartti-hanke on ollut mukana tänä vuonna kulttuurin tuomisessa myös hyvinvointipuolelle.
Opetus-ja kulttuuriministeriön tilaisuudessa tästä olikin jo ennakkotietoa.
Hyvää joulunaikaa kaikille!

Lukaiskaahan aiheesta:
https://kuntalehti.fi/uutiset/opetus-ja-kulttuuri/hallitus-haluaa-taiteen-mukaan-sote-palveluihin/?utm_source=Omakanta+pohdintaan+-+V%C3%A4kivaltaa+julkisella+alalla+-+Hallitus+haluaa+taiteen+soteen&utm_medium=email&utm_campaign=
Hallitus
ohjaa kuntia ja maakuntia parantamaan taiteen ja kulttuuriin osuutta sosiaali- ja terveydenhuollossa. Asiasta on ...
Ylivieskan Seutukunta
Act Now! –hankkeessa aloitettu energiankäytön mittauksia

Act Now! -hankkeen toimijat kokoontuivat keskustelemaan julkisten rakennusten
energiatehokkuudesta Sieviin viime viikolla.
Osallistujat keskustelivat muun muassa siitä, kuinka rakennuksia tehdään nykyään aikaisempaan verrattuna eri tavoin: suunnittelija ja rakentaja voivat olla sama yhtiö. Esimerkkinä kiinnostavat ...
Ylivieskan Seutukunta
Kulttuuristartti Kulttuuristartti järjestää ohjattuja luovia kokeiluja ja osallistaa taidepajoissa.

Seuraavat syksyn ja alkutalven taidepajat:

28.9. klo 17 Sipilässä senioreille savesta muovailua & kaivertamista, Ylivieska
1.10. klo 16 Kipinässä erityisryhmille sekatekniikkamaalausta, Ylivieska
5.10. klo 10.15 Raudaskylän opistolla Stop Motion Animation, Raudaskylä
15.10. ...

Lataa lisää

Donetti