Ylivieskan seutukunta

Ylivieskan seutukunta on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva, kuuden elinvoimaisen kunnan muodostama alue.

Yhdistyksen tehtävänä on yhdessä jäsenkuntiensa kanssa edistää kuntien välistä yhteistyötä. Seutukunta parantaa alueen yritystoiminnan ja työllistämisen edellytyksiä hanketoiminnan avulla, sekä tuo esille alueen saavutettavuutta ja tunnettuutta.  Seudulliset hankkeet aktivoivat samalla toimijoiden välistä yhteistyötä.​

Ylivieskan seutukunta

Energiaosaamista kasvatetaan kunnissa

Act Now! –energiahankkeen toimijat kokoontuivat Kalajoella perjantaina. Centria on asiantuntijapartnerina Ylivieskan seutukuntayhdistyksen hallinnoimassa alueellisessa ja samalla kansainvälisessä energiahankkeessa. Tavoitteena on energiaosaamisen ja energiatehokkuuden kasvattaminen kunnissa.

Lue lisää

Act Now –hankkeen alueellinen workshop

Act Now –hankkeen toteuttajat kokoontuvat kolmanteen alueelliseen workshoppiin perjantaina 22.11. Kalajoelle. Workshop pidetään Kalajoen kaupungintalolla klo 9 – 12. Tilaisuudessa energia-asiantuntija Anne-Riikka Rautio Centrialta kertoo tämän hetken kuulumiset energiahankkeessa. TKI-asiantuntija Simo Mäenpää Centrialta havainnollistaa esimerkein, mitä tulee ottaa huomioon investoinnin suunnittelussa. Kalajoen kaupunki on edistämässä yksityisiä energiainvestointeja. Tästä kokemuksia, sudenkuoppia, yhteistuumaisuutta ja hyötyjä on kertomassa yritysneuvoja Kimmo Niskanen Kalajoen yrityspalveluista. Toimitusjohtaja Markus Latvala Feasib Consultingista puhuu investoinnin suunnittelusta ja rahoitusmahdollisuuksista. Isännöitsijä Pirita Salmu kiinteistöjen Lean Heat –pilottihankkeesta jakaa Kalajoen kaupungin energiatyöryhmän kokemuksia. Tilaisuuden yhteenvetää seutujohtaja Timo Ylivieskan seutukuntayhdistykseltä. Tilaisuus on maksuton osallistujille. Ilmoittautumiset 29.11. saakka jukka.koivisto@ysk.fi Lisätiedot: Timo Kiema p. 050 5908044

Lue lisää

Act Now -hanke toimii Ylivieskan seudulla

Tule mukaan hyödyntämään Euroopan suurinta energiaresurssia, joka syntyy kerros- ja rivitalojen energiansäästöstä! Paikallisilla julkisilla toimijoilla on tässä keskeinen rooli, koska he vastaavat investoinneista energiatehokkuuteen omissa kiinteistöissään. Kansalaisia lähellä olevina toimijoina he näyttävät esimerkkiä ja aktivoivat alan liiketoimintaa omilla investoinneillaan. Tällä hetkellä tämä potentiaali on jäänyt osin hyödyntämättä. Kyky määritellä ja toimeenpanna energiatehokkuusratkaisuja ja niiden rahoitusta ei olekaan tilanteen tarvitsemalla tasolla. Hankkeeseen osallistuu kuntia/kuntaomisteisia kehitys- ja julkisia tutkimus- ja kehitysorganisaatioita Itämeren Interreg -alueelta Puolasta, Saksasta, Ruotsista, Tanskasta, Suomesta (Centria ammattikorkeakoulu Ylivieskan yksikkö ja Ylivieskan seutukuntayhdistys), Latviasta ja liitännäisparterina Venäjältä.

Lue lisää

Kulttuurikyselyn tulokset

Kulttuurikyselyn tuloksilla kulttuuria kehittämään Ylivieskan seudulla ja Kärsämäellä toteutettava Kulttuuristartti-hanke julkaisee kulttuurikyselyn tulokset. Kulttuurikyselyyn vastasi yhteensä 248 henkilöä.

Lue lisää

Kulttuurikyselyn tulokset Ylivieskan seutu

Lataa

Kulttuurikyselyn tulokset Kärsämäki

Lataa

Kulttuurikyselyn tulokset diagrammi, Mistä saat tietoa?

Lataa

Oulu South Crea RAPORTTI

Lataa

Seutuvaltuuston pöytäkirja 19.11.2019

Lataa

Seutuvaltuuston esityslista 19.11.2019

Lataa

Pöytäkirja 24.9.2019

Lataa

Seutuvaltuuston pöytäkirja 4.6.2019

Lataa
Ylivieskan Seutukunta sosiaalisessa mediassa
Donetti