Oulu South Crea-hanke aktivoi luovan alan toimijoita ja toteuttaa taidetyöpajoja

Oulu South Crea Kulttuurituotannon ja luovien alojen aktivointihanke on Ylivieskan ja Nivala-Haapajärven seutukuntien yhteinen hanke. Hankkeessa kartoitetaan kulttuurituotannon/luovan alan mikroyrityksiä ja aloittavia yrityksiä sekä yrittäjiksi aikovia. Oulu South Creassa kerätään tietoja hyvistä toimintamalleista, joilla voidaan vahvistaa kulttuurituotannon ja luovien alojen yritystoimintaa. Hankkeessa selvitetään kysyntää kulttuurituotannon yrittäjyydelle seutukuntien alueella. 

Hankkeessa järjestetään kevään ja kesän aikana mm. taidetyöpajoja ja tilaisuuksia, joissa hyödynnetään taiteilijoita ja taideopiskelijoita tai luovan alan yrittäjiä kouluttajina. Taidetyöpajojen ohjaajille annetaan tietoa yritystoiminnan aloittamisesta, luovuudesta ja osuuskuntayrittäjyydestä. Osallistujat pääsevät mukaan erilaisten kädentaitojen ja taiteen pariin. Ylivieskan seutukuntayhdistys toteuttaa taidetyöpajoja Ylivieskatalo Akustiikassa ja Puuhkalan kotiseutumuseon alueella. Kärsämäellä järjestetään myös taidetyöpajoja. 

Tulossa on myös alueellinen tapahtuma Kulttuurikeskus Akustiikkaan 24.4., johon ovat tervetulleita kaikki luovan alan toimijat ja yritykset, jotka toivovat oman toimintansa kehittämistä ja ammattiosaamista mm. palvelumuotoilusta. Näitä aiheita käydään läpi luovan alan workshopeissa alk. klo 14.30. Iltaohjelmassa on luovuudesta puhumassa Riku Rantala. Ilmoittautumiset merja.haukipuro@ysk.fi. Huhtikuun tapahtuma on osallistujille maksuton.Donetti