Ajankohtaista

Ylivieskan seutukuntayhdistys jatkaa supistetulla budjetilla vuonna 2018

Ylivieskan seutukunnan seutuvaltuusto syyskokouksessa käsitteli yhdistyksen toiminnan jatkoa ja seutuhallituksen esityksestä vahvisti, että yhdistyksen jäsenmaksu seutukunnan kunnilta on 5,7 €/as vuonna 2018. Keskustelua käytiin siitä, onko nyt oikea aika seutukuntatyötä supistaa voimakkaasti, kun EU:n ohjelmakausi on puolessa välissä ja maakuntahallinnon uudistus niin SOTE:n kuin aluehallinnon osalta on kesken. Seutuvaltuusto päätti kuitenkin nyt, että seutuhallituksen esityksestä yhdistys jatkaa supistetulla budjetilla vuonna 2018. Budjetin loppusumma on 712 037 € vuonna 2018 ja portaittain on suunnitelmana laskea edelleen jäsenmaksua vuonna 2019. Vuoden 2019 jäsenmaksusta vahvistamisesta päättää seutu-valtuusto syyskokouksessa vuonna 2018.

Lue lisää

Seudullisen edunvalvonnan merkitys kasvaa

Ylivieskan seutukunnan edunvalvonnassa painottuivat viime vuonna alueelliset koulutuskysymykset sekä sote- ja maakuntauudistus. Pohjois-Pohjanmaan eteläosan neljä seutukuntaa käynnistivät selvitystyön yhteisen edunvalvonnan tehostamiseksi.

Lue lisää

Seutujohtajan terveiset

Tämän vuoden aikana Pohjois-Pohjanmaan eteläosan neljä seutukuntaa työstävät alueyhteistyön uutta suuntaa. Ainakin yhdestä asiasta ollaan varmoja: edelleen tarvitaan omaa kunta- ja aluelähtöistä edunvalvontaa sekä yhteistyötä.

Lue lisää

Oulu South Crea-hanke aktivoi luovan alan toimijoita ja toteuttaa taidetyöpajoja

Oulu South Crea-hankkeessa järjestetään yhtenä osiona kevään ja kesän aikana mm. taidetyöpajoja ja tilaisuuksia, joissa hyödynnetään taiteilijoita ja taideopiskelijoita tai luovan alan yrittäjiä kouluttajina. Hanke jakaa tietoa yritystoiminnan aloittamisesta, luovista aloista ja osuuskuntayrittäjyydestä.

Lue lisää

Tuottava työ -hankkeella hyvinvointia työpaikoille

Tuottava työ –hankkeen tavoitteena on parantaa työyhteisön työntekijöiden jaksamista ja tuottavuutta työssä eli työkykyä. Hanke antaa yrityksille työkaluja ja käytännön toimia työntekijöiden, johdon ja koko organisaation työkyvyn parantamiseen.

Lue lisää

SomeBoost – suosittelua ja aktiivista yhteistä tekemistä Somessa

Ylivieskan seutukuntayhdistyksen hallinnoimassa SomeBoost –hankkeessa tavoitteena oli lisätä yritysten yhteistyötä erityisesti sosiaalisen median markkinoinnissa. Samalla haettiin keinoja parantaa yksittäisen yrityksen näkyvyyttä suosittelun keinoin.

Lue lisää

Yritysryhmähankkeet luovat verkostoja

Seudullisissa yritysryhmähankkeissa kehitetään muun muassa elämysmatkailua ja osuustoimintaa.

Lue lisää

My Way: Suuntaviittoja uudelle uralle

My Way tarjoaa tukea ja valmennusta korkea- ja keskiasteen koulutuksen saaneille työttömille ja työttömyysuhan alaisille. Hanke palvelee myös yrityksiä luomalla kohtaamisia työnhakijoiden ja rekrytoivien yritysten välille.

Lue lisää

Markkinaselvitysmatkoja kansainvälistyville yrityksille

Pk-yritysten kansainvälistymisen askeleet -hankkeen kautta yrityksillä on mahdollisuus osallistua oman alan kansainvälisiin tapahtumiin.

Lue lisää

Seutukunta varautuu alueuudistukseen

Aluehallinto- ja sote-uudistus näkyy ensi vuonna myös seutukuntien työssä. Ylivieskan seutuvaltuusto hyväksyi vuoden 2017 toimintasuunnitelman, jossa keskeistä on varautuminen toimintaympäristön muutoksiin

Lue lisää

Seutukunnat selvittävät alueyhteistyön tulevaisuutta

Pohjois-Pohjanmaan eteläosan neljä seutukuntaa (Ylivieska, Raahe, Nivala-Haapajärvi ja Haapavesi-Siikalatva) selvittävät parhaillaan, millaisia tarpeita ja mahdollisuuksia alueelliselle kehittämistyölle on jatkossa, kun maakuntauudistus astuu voimaan.

Lue lisää

Sote-uudistuksessa useita avoimia kysymyksiä

Kuntien palvelutuotanto vaatii jatkossa yhtiöittämistä.

Lue lisää

Ylivieskan seutukunnan uusi esite ilmestyi

Ylivieskan seutukunta uusi ilmettään painotuoreessa esitteessään.

Lue lisää
Donetti